Здрасти!
viewforum.php?f=10 ето това е целият раздел с въпроси за отглеждане и възпитание на котката.- четете .
Относно кучетата - познавам няколко човека , които гледат котка + 2 кучета , така че по принцип е възможно. Личен опит нямам в това отношение.
Мисля все пак, че всичко си зависи от характера , възрастта и начина на приобщаване на конкретните животни.
Почти всички котки свикват с пясъка в котешката тоалетна веднага . Така че с това не би трябвало да имате проблем.
Това с тапетите и диваните е малко по-трудно и не при всички се получава- пак си зависи от характера на конкретното животно.
Трябва си търпение и подход. Но не е невъзможно.
Преди време на една дама която ми се обади по обява за подаряване на коте , на този въпрос и отговорих - Ако дивана ви е толкова скъп ,
по добре си гушкайте дивана , вместо да си взимате коте...
А пък на една друга особа , дето искаше преди да го вземе , да го занеса в клиника да му изтръгнат ноктите , просто не се сдържах да й обясня какво мисля за нея и някои нейни близки роднини
Преди да вземете котка , обмислете добре решението си . Пълно е с "милички котенца" , взимани някой друг месец или година и изхвърляни на улицата , щото на "стопанката" не й се занимавало повече...
Прочетете повечко информация . Терасите и прозорците също са проблем- трябва да са обезопасени , заради голямата вероятност котето да скочи от терасата или отворен прозорец.
Имайте предвид че Персийките имат нужда от постоянни грижи за козината, за разлика от късокосместите породи.